5 Haziran 2017 Pazartesi

S4 League


 Bu oyun anime-severler için mükemmel grafiklere sahip, tam bir çizgi film tadındadır. Eğlenceli mi eğlenceli, sürükleyici mi sürükleyici bir strateji oyunu. S4 League oyuncularından birine ne zamandır bu oyunu oynuyorsun sorusunu yöneltsen en az bir üç yıl cevabını alman fazlasıyla olası. Neticede oyun bağımlılık yapıyor ve ara versen dahi bir süre sonra tekrar hevesle oynayabileceğin bir hâle geliyor. En güzel yanıysa sıkılmaya mahal vermeyecek kadar çok modu olması.



 Öncelikle S4 League'de yaş sınırı diye bir şey yok. 12 yaşındaki çocukla da karşılaşabilirsin, 30 yaşındaki adamla da. Cinsiyet ağırlığı da yok, bundan bir beş sene önce falan erkek oyuncular fazlasıyla ağırlıktaydı ve kız oyuncu sayısı yok denecek kadar azdı. Ama çoğu oyunda olduğu gibi S4'te de cinsiyet dağılımı neredeyse eşitlendi.

 Girişi yapabildiğime göre biraz da oyun hakkında konuşalım.. Öncelikle oyuna üye oluyorsun ve indirme, kurulum aşaması için internet hızına göre zamanından fedakarlık yapıyorsun. Yapma canım. Git işini hallet, o yüklenedursun.



 Sonra kendine güzel bir karakter seçip oyunu öğrenmeye başlıyorsun. Elbette oyunun prova modları var ve bunu yalnızca başlangıçta değil, istediğin zaman kullanabiliyorsun. Oyun içi teçhizatlar o kadar fantastik ve geniş ki insan şaşırıyor. "Yahu, böyle bir silah hangi aklın hizmeti sonucu ortaya çıkabilir ki?" diyeceğin türden bir sürü hayal sınırlarını zorlayan silahlar, eşyalar mevcut. Aynı zamanda karakterini istediğin şekilde kişiselleştirebiliyorsun; elbiseleri, yüzü, saçı.. tamamen kendi zevkine kalmış. Bunlar işin fantezi kısımları.

 Gel gelelim oyuna. Bahsettiğim gibi, birçok modu mevcut olmasına karşın oyunun içinde o kadar çok etken var ki hiçbirini atlamadan bu yazıda nasıl değineceğimi merak ediyorum doğrusu. En iyisi hepsini tek bir yazıda toplamak yerine, farklı konulara ayırarak anlatmak. Bu paylaşımımda nasıl bir şey olduğuna değinip modlar için de ayrı başlıklar düzenleyeceğim.

 Yine de kabataslak bir bakış açısıyla; Chaser moduna girip Azrail moduna bürünerek düşmanlarını avlayabilirsiniz, Touch Down modunda aksiyon dolu bir Amerikan Futbolu oynayabilirsiniz, Death Match moduna girip takımınızla bir olup rakip takıma karşı ölümüne savaşabilirsiniz, Arcade moduna girip bir nevi kendi maceranızı oluşturabilirsiniz ve daha nicesi.

 Eğer online bir bilgisayar oyunu aşığıysan, anime seviyorsan ve kendi maceranı yaşamak istiyorsan bu oyun tam sana göre. Birçok oyunda olduğu gibi bunda da oyun içi satın alma bulunuyor fakat oyuna ücret ödeyenler ile ödemeyenler arasında pek fark yok. Yani kendi azminle ve yeteneğinle tüm rakiplerinden üstün olabilirsin.

 S4 League hakkında belirtmem gereken bir diğer şeyse müzikleri. Kendine has soundtrack'leri müthiş ötesi ve insanı oynarken gaza getirebilecek türden. Gaza getirmek. Ne kadar garip bir deyim. Hey neyse.

 Son olarak birkaç tanıtım animasyonlarını bırakıp modlar hakkında yazmaya gidiyorum. Buradan da sitesine bakabilirsin. Kendine iyi bak!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder