8 Temmuz 2019 Pazartesi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi




Ihım. İçinizi karartacak bir yazı olmayacak, bu yüzden tüm heveslerinizi toplayabilirsiniz (: Öncelikle Dumlupınar Üniversitesi, adında 'büyük bir değişim' yaşamış olup artık Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (KDPÜ) haline gelmiştir.



İlgili resimBiri kocaman diğeri daha küçük olan ve ikisi de şehrin diğer uçlarında bulunan 2 kampüsü vardır. Birisi Merkez Kampüs olarak geçer; diğeri ise Germiyan Kampüsü olarak. Merkez Kampüs'te 4 yıllık fakülteler, Germiyan'da ise 2 yıllıklar bulunmaktadır.
Bazı yüksekokullarının da ilçelerinde bulunduğunu duymuştum. Bu yıl Germiyan Kampüsü'ndeki birkaç fakültenin merkez kampüse taşınacağı ve sağlık birimlerinin ayrı bir üniversite olarak Germiyan'a geçeceği söyleniyordu. Göreceğiz bakalım.

Merkez Kampüsü'nde bulunan olanakları ayrıntılı bir şekilde sıralayarak başlıyoruz.


Not: Duble ayrıntılı ve kesin bilgi için linkler bırakacağım.

YARI OLİMPİK HAVUZ

Yarı Olimpik Havuzda belli dönemlerde yüzme dersleri veriliyor ve yüzme bilenler için belirli günlerde açılıyor. Havuzun derinliği bazı kısımlarda 3 metreye kadar ulaşabiliyor.
(bknz: Siteye buradan tık tık )
funny exam gif ile ilgili görsel sonucu


SPOR SALONU

Spor salonunda basketbol alanı, voleybol alanı (aslında aynı yer..) müzik odası (ne?) olduğunu biliyorum ve çoğu fakültelerin mezuniyetleri, basketbol, voleybol turnuvaları burada yapılıyor, zira bayağı büyük. Fitness ve pilatos salonları da burada (imişş, görmedim duydum arkadaşlar, bulamazsanız diye açılmış linç yememe bildirisi)
(bknz: Tık tık ) (ayrıca: tık Tık )



YEMEKHANELER

Merkez kampüste 2 tane yemekhane var; birisi Bedesten'in içinde, diğeri spor salonunun yanında. Haftaiçi öğlen ve bazı günlerde de akşam yemeği çıkıyormuş. Fazla bilgi sahibi değilim, öğrenci kartınızla indirimli yemek yiyebiliyorsunuz. Günün yemeklerini de Dpumobil uygulamasından takip edebilirsiniz.
DpuMobil playstore: DpuMobil
DpuMobil appstore: DpuMobil
İlgili resim

Öğrenci kartı demişken, bu kart ile okulun turnikelerinden geçebilir, (ayrıca buna çok dikkat ediyorlar, bazı üniversitelerde bu kadar sıkı bir denetim görmediğimden belirtiyorum) şehiriçi otobüslere binebilir ve kampüsün olanaklarından bu kart sayesinde yararlanabilirsiniz.

Sırada kafeler, atm'ler, kart dolum noktalarından bahsedelim. Basit konu deyip geçmeyin, çok işinize yarayacak (:


Neredeyse her fakülte binasında kafe bulunuyor. Kafelerde bilardo, langırt vs. bulunuyor. En büyüğü de İİBF'de bulunan kafe. İçerisinde box makineleri, masa tenisi, internet kafe gibi eğlenceler mümkün.

Atm'ler Bedesten'in girişinde, İİBF durağında ve Taşkapı'nın yakınlarında var. Kart dolum noktaları da son turnikeli geçitte, Bedesten'de, İİBF durağında bulunuyor.

NE? BEDESTEN Mİ?

Bahsettik bahsettik ama açıklamadık. Nedir bu Bedesten? İçerisinde düğün salonu, cep sinema, yemekhane, çiğköfte dükkanı, Şok AVM, lavabolar, kuaför ve berber, PTT bulunduran koccaman bir bina. (Pek de büyük değil aslında.)

Okula geldiğinizde birçoğunuz kartı için buraya gelecek zaten.

funny hairdresser gif ile ilgili görsel sonucu

Kuaför ve berber okulun sitesinde randevu ile çalışıyor, oldukça da uygun ve becerikli.
(Randevu için: E-kuaför )


 Cep sinema'dan da bahsetmek istiyorum çünkü çoğu öğrencinin daha adını dahi duymadığı bir yer.


Yemekhanenin yanında bulunan bu salon, ortalama 30-40 kişilik bir kapasitede ve bazı günler sinema gösterimleri yapılıyor. Gerek toplulukların düzenlediği etkinlik olarak gerekse sunumlar için. Güncel filmlerden ziyade kült filmlerin gösterimi oluyor ayrıca.

Biraz Bedesten'den çıkıp İİBF durağına doğru yürüyelim. Sağınızda kocaman kudretli Ömer Halisdemir Kütüphanesi!
İlgili resim

 Gerçekten büyük olan bu yapı içinde binlerce kitabı, internet odasını, 7/24 çalışma salonunu ve en alt katında da kafeyi bulunduruyor. Kafesi dışında diğer alanlar oldukça sessizdir. Özellikle sınav zamanları erken saatlerde ancak yer bulabilirsiniz.
funny library gif ile ilgili görsel sonucu

Biraz daha arkalara gidelim. İşte karşınızda Sosyopark. Toplulukların odalarının bulunduğu, masa tenisi oynayabileceğiniz ve kampüs içi ücretsiz bisiklet alabileceğiniz güzelim bina. Yakınlarında bir yerlerde dans kulübünün odası da bulunuyor.

Çıktık yine dışarı. Biraz daha kampüsün arkalarına gidelim. Bir göl bulacaksınız. Oradaki restoranda yemek yiyebilir, tatlış hayvanlarıyla oynayabilir, gölün kenarında yürüyüş yapabilir, ağaçların altında oturabilir, köprüsünde manzaraya karşı fotoğraf çekilebilirsiniz. Büyülü bir yer olduğunu söyleyebilirim, görmelisiniz.

funny omg yes gif ile ilgili görsel sonucu

Çıktık, tekrar yukarılara gidelim. Fakültelerin arkasından geçerken voleybol, futbol, basketbol sahalarını göreceksiniz.

Biraz daha ilerlediğinizde kolejin arkasında kalan minik gölcüğümüzü de bulabilirsiniz. Orası da çok huzurlu bir yerdir. yazı kışı ayrı güzellikte. Yanında da cami bulunuyor.
funny picnic gif ile ilgili görsel sonucu



Ay özledim sanırım. Başka bahsedecek ne kaldı acaba. Hmm, müzesi Rektörlük binasında bulunur. Ayrıca o ihtişamlı binayı Bedesten sanıp girenlerden olmayın. İçeride neye uğradığınızı şaşırırsınız (: Ha bir de üniversitemizin kaliteli radyosu da rektörlükte bulunur. Şeyy, bunu paylaşmadan geçemeyeceğim.
Ne ki bu?
dpü radyo ile ilgili görsel sonucu

Sen üniversiteye okulu gezmeye gitmişsin heralde dediğinizi duyar gibiyim. Açıkcası üniversiteden tek beklentim dersler ve notlar değildi hiçbir zaman. Üniversite okumanın insana sağlayacağı imkanlardan sonuna kadar yararlanmak da istemiştim ki ailemden ayrılmanın tesellisini de belki bu şekilde bulabilirim diyordum. İyiki de demişim (:

İlgili resim

Her ne kadar topluluklarının yaptığı gezilere, kamplara, eğitimlere, konferanslara, konserlere, festivallere değinmek istesem de vakit olmayacak. Sadece aktif bir öğrenci ekiplerinin de olduğunu ve faydalanabilmek için takip etmenizi önerebilirim.
Buradan listeye göz atalım

Kısa bir şekilde okulun dersleriyle de alakalı olduğumu belirtmek amacıyla not sisteminden de bahsedeceğim (: Notlar 4 üzerinden değerlendiriliyor. 1.90'ın altında bursunuz krediye dönüşür. Erasmus, Farabi gibi projeleri destekliyor ve dersler her fakültede değişik bir sistemle ilerlediğinden daha başka ne diyebilirim bilmiyorum ):

funny student gif ile ilgili görsel sonucu

Neden bilmiyorum ama çoğu öğrenci üniversitelerin bizlere sunduğu şifresiz ve şifreli WiFi portallarından pek haberdar değil. Kullanın babuşlar.

Okulun sitesini de şuraya bırakayım: http://www.dumlupinar.edu.tr/

Ayrıca okulun dergileri için; E-Dergi

funny school gif ile ilgili görsel sonucu

Şimdilik paylaşabileceklerim bunlar. Merak ettiklerinizi sormaktan çekinmeyin. Hepimiz aynı noktalardan geçtik, geçiyoruz (: Dopdolu, eğlenceli ve faydalı bir üniversite hayatı yaşamanız dileğiyle. Bir sonraki yazıda görüşürüz <3

2 yorum:

  1. baya detaylı olmuş, gitmiş kadar oldum :) başarılar.

    YanıtlaSil
  2. Bunu amaçlamıştım, desteğiniz için sağ olun (:

    YanıtlaSil