9 Mayıs 2017 Salı

The Space Between Us

Adı~ Bu Dünyanın Dışında

Orijinal Adı~ The Space Between Us

Süresi~ 2 saat 1 dk

Çıkış Yılı~ 2017

Türü~ Fantastik/Bilim Kurgu

IMDB'si~ 6,4/10

Yönetmeni~ Peter Chelsom

Oyuncuları~ Asa Butterfield, Britt Robertson, Gary Oldman, Carla Gugino



Konusu~
 Mars'ın yaşanabilir olduğunu kanıtlamak için gönderilen ilk ekipteki lider Sarah, iki ay sonra uzayda doğum yapar. Doğum esnasında kendisi ölse de çocuğu yaşar. Ancak Gardner uzayda doğduğu için, vücudu Mars'ın ortamına ve yerçekimine göre koşullanır. Daha uzun, daha ince, daha hassas ve kırılgandır.

 Film, bundan 16 yıl sonrasına geçer ve Gardner bilimadamlarının arasında, Mars'ta büyütülür. Dünya'ya karşı fazlaca merakı olan Gardner, internette Tulsa isimli bir kızla sürekli mesajlaşmasından ötürü daha da artmaktadır.

    
Yorumum~
 Film aslında eğlenceli ve iki saati sıkmadan izlettirmeyi başarıyor. Ancak senaryodaki bazı çatlaklar da fazlasıyla bariz. Spoiler olmaması için yorumlarımda ayrıntıya inmiyorum. Yine de bu çatlaklar fazla rahatsız edici de sayılmaz.

 Tulsa isimli karakter, fazlasıyla hoşuma gitti diyebilirim. Ve Asa(Gardner Elliot)'ya bu filminde de aşık olmadım değil. Zaten kendisi izleme sebebim.. :') Gardner karakterinin komik ve meraklı halleri çoğu sahnede izleyeni güldürüyor. Yoruma dönersek, boş bir film değil; gayet severek, eğlenerek, yeri geldiğinde duygusallaşarak izledim. Yalnız beklentimi karşıladığını söyleyemem.. Bilimkurgudan çok dram izliyormuş gibi oluyor insan.

 Filmi izledikten sonra geriye bir soru bırakıyor.. Peki Dünya'da en çok sevdiğin şey ne?

Önerir miyim?~
  Dediğim gibi, fazlasıyla bilimkurgu bekleme. Daha çok Gardner'ın psikolojik durumları anlatılıyor. Yine de izlediğinde bir şey kaybetmezsin. En azından insanı eğlendiren ve heyecanlandıran bir film olmuş. Bu yüzden, evet öneririm.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder