12 Mayıs 2017 Cuma

MSTAR~Tanıtım

 Mstar, gelmiş geçmiş en iyi dans oyunudur. Bu tarz denediğim fazlaca oyun olmasına rağmen; gerek grafiği, gerek modları, gerek kullanıcı arayüzü bakımından en başarılısı diyebilirim. Yeter bu kadar övdüğüm, şimdi de biraz oyundan bahsedelim. :d


 Şimdiye kadar yüksek çözünürlüklü grafiğiyle beni can evimden vuran tek oyun Sims serisi olmuştu. Ancak bu Mstar ile karşılaşana kadardı. Ayrıca Mstar'ın MMO kategorisinde olması da bir başka artı yönüydü benim için.

 Ihm. Tamam tamam şimdi oyundan bahsedeceğim.. Öncelikle bu oyun yalnızca kızlara hitap etmiyor. Erkek karakterleri de bir hayli gelişmiş simülasyonlara sahip. Eskiden çoğunluğu kız diyebilirdim fakat şimdi öyle düşünmüyorum, erkek oyuncuları da fazlasıyla çok.

 Mstar; dansı, müziği, sosyalleşmeyi seven insanlar için mükemmel bir oyun. Şöyle bir şey var ki indirmesini saatlerce beklememe rağmen, hatta 'Ne olacak ya, bu kadar bekledim. Kesin beğenmeyip silerim.' diye düşünürken beni ters köşe yapıp sabah 4'e kadar 5 saat oynadığım bir oyun olmuştu.

 Ayrıca oyunu kavramak hiç de zor değil. Bazı oyunlara tamamen hakim olmak için günlerce, belki haftalarca çevrimiçi kalmamız gerekiyor. Fakat Mstar'ın arayüzü gerçekten kolay.

 Oyunda neler yapabiliriz, dans edebiliyorsun. Müzik dinleyebiliyorsun. Ayrıca playlist'i sürekli güncelleniyor. Yeni arkadaşlar edinebiliyorsun.

 Hatta oyun, fazlaca sosyalleşmeyi
destekliyor diyebilirim. Karakterinin kimliğinde, karakterinin bilgileri dışında vermek istediklerin kadar senin gerçek bilgilerini de tutuyor. Bu da demek oluyor ki ister resmini koyarsın, ister sadece ismini yazarsın, doğum tarihini yazarsın, nerede olduğunu yazarsın.. Bunlar tamamen sana kalmış.

 Bir diğeri ise, oyunda arkadaş olabildiğin gibi sevgili de olabiliyorsun. Hatta evlenmek dahi mümkün. Ayrıca düğünleri çok eğlenceli. :d Bu oyuna başlamadan önce yaptığım birkaç araştırmada karşıma haberler çıkmıştı. Mstar'da tanışıp gerçekten evlenen çiftler hakkında. Yani bu oyundaki çoğu kişi ilişkileri anlık olarak düşünmüyor. Biraz daha ciddi, biraz daha önemsiyorlar.

 Bu konuda yapılan artılardan birisi de kişiler birbirleriyle hareket edebiliyorlar. Sarılabilirler, sevinebilirler, poz verebilirler, akrobasi bile yapabilirler. :d Hatta bazı hareketler yalnızca çiftlere has.

 Başka bir faaliyet ise, kendi evin ve yazlığın oluyor! Hatta Ev Bahçeciliği ile bitki yetiştirebiliyorsun. Bu konuda minik bir peri alıp yardım etmesini de sağlayabilirsin. Evin konusunda da, çeşitli mobilyalar, duvar kağıtları, boyalar, eşyalar ile istediğiniz gibi dekor edebilirsin.

 Vee gelgelelim en sevimli bulduğum artısına. Oyunda evcil hayvanınız oluyor! Bu bir penguen olabilir, bir kedi, bir köpek, bir tilki, bir geyik.. Bu konuda da oyun bizlere bir çok seçenek sunuyor. Ve bunlar sürekli seni takip ediyor. Evcil hayvanınla ilgilenebiliyorsun, hepsinin kendine has ilgilenme yöntemleri var.

 Bahsetmediğim ne kaldı.. Hah! Doğru ya. Danstan bahsetmedim. :')

 Öncelikle bu oyunda birçok dans modu var. Bunları, Mstar hakkında yazacağım diğer konularda belirteceğim. Şimdilik üstün körü biraz bahsedecek olursak, becerine göre odalara giriyorsun. İster acemi, ister orta, ister usta.. İster farketmez! Yalnız bu beceriler tamamen senin kendi yeteneğine kalmış. Levelinle ya da karakterinle alakası yok.

 Evet. Mod seçtin, beceriyi belirttin.. Şimdi bir odaya giriyorsun ve o odadaki diğer arkadaşların ve senin 'Hazır' olman gerekiyor. Herkes hazır olduğunda oda moderatörü oyunu başlatıyor ve müzik!

 İstersen tek başınıza da oda kurup dans edebilirsin yalnız bildiğim kadarıyla bu sadece becerini geliştirmek için olduğundan ötürü oyun exp vermiyor.

 Dans ederken yapman gerekenler ise klavyedeki yön tuşlarına tıklamak. Ekranda beliren yön tuşuna ne kadar tam zamanında tıklarsan o kadar önde oluyorsun. Ayrıca bazı modlarda capslock tuşunu ya da space tuşunu da kullanman gerekiyor. Mstar Modları konusunda da bundan bahsedeceğim.

 Hah, bir de şunu belirteyim ki, oyunu istersen tamamen ücretsiz oyna. Eğlencesinden kısılmayacaktır. Ancak oyun içi bazı ücretlendirmeler var. Elbise konusunda, ev konusunda, bazı hareketler konusunda.. Yalnız bunlar tamamen karakterinin donanımıyla alakalı. Ücret ödeyenler daha iyi dans etmiyor yani.

 Ancak belirttiğim gibi. Bu seni soğutmasın. Hiçbir ücret ödemeden de nakit parayla alınan elbiselerden, takılardan alabilirsin. Bu da görev yaptıkça kazandığın kuponlarla elde ediliyor.

 Tabii ben eşyalarımın süresini sınırsız istiyorum ve istediğim zaman istediğimi alabileyim diyorsan oyuna para da yatırabilirsin.

 Umarım Mstar'a bir şans verirsin. 7'den 70'e herkesin oynayabileceği bir oyun. Aslında 13+ yaş sınırı vardı sanırım.. Her neyse! İyi eğlenceler dileriim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder