9 Mayıs 2017 Salı

Karanlık Elementler Serisi~Kitap Yorumum


Bitter Sweet Love (#0.5)
White Hot Kiss (#1)
Stone Cold Touch (#2)
Every Last Breathe (#3)

Yazarı~ Jennifer L. Armentrout
Çevirmeni~ Bilge N. Zileli Alkım
Türü~ Fantastik Kurgu
Yayınevi~ Dex


Serinin Kitapları

1~ Kimi Öptüğüne Dikkat Et
Orijinal Adı~ White Hot Kiss
Sayfa Sayısı~ 428
Çıkış Tarihi~ 2014

 On yedi yaşındaki Layla'nın tek istediği normal olmak: okulda göze batmamak, âşık olduğu nefes kesici Zayne'le sıradan bir çift gibi gezip tozmak…

 Ama Zayne, Layla'yı küçük kız kardeşi gibi görüyor ve Layla normal olmaktan çok uzak. Yarı iblis yarı Muhafız Layla kimsenin sahip olmadığı yetenekler taşıyor; onun öpücüğü, ruhu olan her şeyi öldürecek kadar güçlü. Bir gün Layla, Roth'la tanışıyor: kışkırtıcı dövmeleri olan ve Layla'nın sırrını bildiğini iddia eden bir iblis o. Layla, ondan uzak durması gerektiğini bilse de tehlikeli öpücüğün cazibesi yüzünden Roth'a kayıtsız kalamıyor.

 Roth'a güvenmek hem aşkını hem de onu yetiştiren Muhafız ailesini kaybetmesine neden olabilir. Ama Roth'tan öğrendiği iblislere dair sırlar, her şeyi değiştirecek gibi…

 Artık Layla için hiçbir şey göründüğü gibi değil…

2~ Kime Dokunduğuna Dikkat Et
Orijinal Adı~ Stone Cold Touch
Sayfa Sayısı~ 508
Çıkış Tarihi~ 2015

Düşün ki on yedi yaşındasın, damarlarında hem iyinin hem kötünün, hem İblis'in hem Muhafız'ın kanı dolaşıyor…

 Düşün ki iki aşk arasındasın; bir yanda çocukluk aşkın, bir yanda nefes kesici yakışıklın… İşte şimdi Layla'yı anlamaya başladın! Doğru ile yanlışın, kalbi ile mantığının arasında kalmış Layla'yı…

 Layla, darmadağın olmuş hayatını toparlamaya çalışıyor. Çünkü onun gizemli güçleri değişmeye başlıyor, Muhazıf klanı tehlikeli sırları ondan gizliyor ve hiç beklemediği bir anda Roth, dünyasını sonsuza dek değiştirebilecek haberlerle geri dönüyor.

 Karanlık Elementler serisinin ilk kitabı Kimi Öptüğüne Dikkat Et! 'in ardından, Kime Dokunduğuna Dikkat Et! ile Layla gerçeğe biraz daha yaklaşıyor. Onunla yürümeye var mısın?

3~ Kimi Seçtiğine Dikkat Et
Orijinal Adı~ Every Last Breathe
Sayfa Sayısı~ 400
Çıkış Tarihi~ 2016

 "Karanlık Elementler" macerası, serinin üçüncü kitabı Kimi Seçtiğine Dikkat Et ile soluk soluğa sürüyor!

 Her seçimin bir sonucu var. Ama on yedi yaşındaki Layla herkesten daha zorlu seçimlerle, daha ağır sonuçlarla karşı karşıya… Işık mı karanlık mı? Kışkırtıcı iblis Roth mu, koruyucu Muhafız Zayne mi? Hepsinden zoru da hem iblis hem Muhafız olan Layla'nın hangi yanını seçeceği…

 Üstelik Layla yeni bir sorunla karşı karşıya: İblislerin en ölümcülü olan Lilinlerden biri kaçtı ve en yakın arkadaşını ele geçirdi.

 İki dünyanın, iki yakışıklının arasında bölünmüş olan Layla, eski bir pazarlığın kıskacında bir çözüm bulmaya çalışıyor. Sırlar her yana saçılmış, doğruyla yanlış birbirine karışmışken yapılabilecek tek şey sadece kalbinin sesini dinlemek ve var gücünle savaşmak!

YORUMUM~
 Çok fazla yayıncı faciası gördüm, gerek kapak tasarımı konusunda, gerek isim konusunda, gerek çeviri konusunda.. Ancak böylesini ilk defa fark ediyorum. İnanın bana, içeriği, ismi kadar kalitesiz değil. Seri üç kitaptan oluşmasına rağmen bir de 4. yan kitabı var. Fakat hiçbir yayın onu çevirmemiş. Yazık.

 Yorum konusuna gelirsek, Jennifer yine okuyucuyu nasıl yakalayacağını çok iyi biliyor. Bu kadının hayal dünyası inanılmaz. Sürükleyici anlatımıyla da birleşince ortaya tadından yenmez ama okunur eserler çıkıyor. Ön yargıyla yaklaştığım bu seriyi, favori ilk üçüme sokmayı başardı. Hatta bittikten birkaç ay sonra seriye tekrar başladığım da oldu.
 Öncelikle, dünyaya gönderilen iblisler düşünün. Aramızda olduklarını ve küçük yaramazlıklar yaptıklarını. Sonra bir de bunların peşinde koşup iblisleri cehenneme geri gönderen muhafızları düşünün. Fakat iki taraf da biliyor ki insanların bunlardan haberi olmaması lazım. Onlar, cennet ve cehennemin var olduğunu kendi iradeleriyle bulmaları gerek falan filan vs vs.

 Layla ise, kanında tek bir damla insan kanı bulunmamasına rağmen tek dileği insanlar kadar normal olabilmek. Yarı muhafız ve yarı iblis olması, onu oldukça özel ve tehlikeli kılıyor. Küçük yaşta onu muhafızlar buluyor ve Muhafız Abbot, Layla'yı öz kızı gibi yetiştiriyor. Kendisinden dört yaş büyük Zayne ise ona abi ve arkadaş oluyor. Tabi ileride bu sevgileri aşka dönüşüyor fakat Layla'nın iblis yönü birlikteliklerini yasak kılmaya yetiyor. Tabi tek bir öpücüğüyle ruhları emme gibi özelliği falan da var ama bunlar küçük ayrıntılar..

 Bir de Roth var.. Kendisi Cehennem Veliahtı Astaroth'dan başkası değil. Mizacıyla, olgunluğuyla, şebekliğiyle, iyisiyle, kötüsüyle tam kıvamında bir karakter.

 Bu kadar iblisin, muhafızın arasında asıl olayımız, Layla'nın cehennemde sonsuza kadar zincirli kalacak olan annesi, Lilith'in kaçma çabalarıyla başlayacak. Bize yeni bakış açıları keşfettirecek olan bu seri, kesinlikle yaşanması gereken bambaşka bir dünya.

Önerir miyim?
 Olaylar sarıyor, konusu sıkmıyor, kara mizah tadında, sonuçlar çoğu zaman tatmin edici.. Bu yüzden, kesinlikle önerim.


ALINTILAR~
❤"En sevdiğin şarkı Paradise City mi?" diye sordum. "Şarkı bir şekilde dilime dolandı," dedi. "Birkaç yıldır aşağıda dinleyebildiğimiz tek klasik rock istasyonu ve 'çimenler yeşil' kısmı hep hoşuma gitmiştir."  Cehennem'de Radio Sirius dinlendiğini hayal edince ağzım kulaklarıma vardı. "Neden?"
 Kısa bir sessizlik oldu. "Aşağıda çimenler asla yeşil olmaz, Bücür."
 Dudaklarım köşelerinden aşağı düştü. "Olmaz mı? Ne renk olur?"
"Gri." diye cevap verdi. "Her şey bir hayli gridir. Kan dışında. Bir sürü de kan var."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

❤Parmak uçları omurgamı takip ediyordu. "Seni aramak için Cehennem'e gittim." Kıvrılıp yatmakta olduğum göğsünden başımı kaldırdım. "Roth. Gerçekten mi? Çok tehlikeliymiş bu. Seni alıkoyabilirlerdi." Koyu renk kaşlarını kaldırıp bana baktı. "Öldüğünü sandım. Patron'un beni çukura tıkması kaygılandığım en son şeydi. O kadar perişan bir haldeydim ki, patron bana acıdı. Senin orada olmadığını söyledikten sonra beni bir tekmede Cehennem'den kovdu."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

❤"Sevimli olduğunu mu sanıyorsun?"
"Hayır bence seksiyim, bir de inanılmaz olduğumu düşünüyorum."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

❤"Bak sana göstermek istediğim bir şey var.. Benim ufaklığı değil seni küçük sapık."
"Senin ufaklığı mı? Amma da acayipsin."
"Ama benim ufaklık hiç aklından çıkmıyordu.."
Yanaklarımdan iki kırmızı nokta belirdi. İşte şimdi aklımdaydı.
...
"Ha bu arada. Benim ufaklık.. Gerçekten de ufaklık değil aslı-"
"Sessizlik, Roth! Tanrım! Sessizlik!"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

PDF OKU, 


https://yadi.sk/i/TxqkavJgethDj 
https://yadi.sk/i/K2lhirSom3rFY
https://yadi.sk/i/3WCroQrbtJhtS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder